Educatie

Engelse Les

englishlanguageIn Karama krijgen gemiddeld dertig kinderen engelse les. De lessen worden meermaals per week gegeven. Het is een interessante en nodige aanvulling op de schoollessen aangezien ze niet uitgebreid gegeven worden in de scholen. Het is ook een geode manier om de kinderen af te leiden van hun stressvolle omgeving. Het doel is internationale contacten uit te breiden en een nieuwe generatie van kinderen van betere toekomstmogelijkheden in universiteiten en het professionele leven te voorzien.

Computerlessen

Karama beschikt over een computerlokaal, waar kinderen gratis gebruik van mogen maken om bijvoorbeeld hun huiswerk te maken. Zij krijgen ook de kans om computerles te krijgen, workshops op internet te volgen en het computerlab zal hen ook in staat stellen internationale contacten te hebben..

We zijn ook op zoek naar een sponsor die ons wil voorzien van een informatiecentrum. Karama wil graag speciale encyclopedieen, boeken, magazines en video's voorzien, en op die manier meer informatie voorzien voor vrouwen en kinderen

Excursies

summercampEen van de ergste effecten van de bezetting is de beperking in vrijheid en beweging. Vaak is het onmogelijk om het vluchtelingekamp te verlaten, laat staan het district Bethlehem. Als er een straatverbod is worden mensen gedwongen binnen te blijven, soms voor dagen.
Eens te meer lijden de kinderen het meeste onder deze situatie. Om deze reden organiseert Karama regelmatig uitstapjes naar bijvoorbeeld Artass, Nablus, Hebron of Solomon's pool.