Kreativitet

Kreative workshops

Ideen er at sammen med børnene lave og dekorere små tændsiksæske.

I æskene lægger vi blomsterfrø, typiske for den her regionen. Vi vill sælge æskene til Karamas venner, og pengene skal bruges til at anskaffe materialer til andre workshops for børnene i fremtiden.

Æsnene blev donerede og sendt til mig, så jeg kunne tage dem med i min bagage. De havde ikke noget printet, og de var flade og bunden var ikke limet, så de var nemme for mig at transportere. Jeg ved at det tog extra tid for manden i "Swedish Match" at arrangere det, og jeg vil gerne endnu en gang takke ham for hans venlighed. Jeg vil også takke de butikker i min hjemby, som donereade mange fine materialer til disse workshops. Vi sætter utrolig meget pris på hjælpen, og ikke mindst børnene, som får muligheden for at dykke ned i en verden af silkepapier, glimmer, farve og samtidig både føle solidaritet far andre, og være aktiv del af Karamas udvikling.

Dabka-workshop

dbakaEn gruppe Karama børn har sat sig for at lære den traditionelle palæstinensiske Dabka-dans i praksis. En fra denne gruppe underviser flere gange om ugen andre drenge og piger i dansen. Og mens de danser ser mange af de andre Karama børn begejstrede til og nyder tonerne fra den arabiske musik.

Teater-workshop

Beate og Hannah, to tyske volontører, gav i efteråret 2004 et teater - workshop for piger i alderen 12-16 år. Gennem 3 uger blev gruppen indført i forskellige moderne teatermetoder.  Ved hjælp af spil og bevægelse – fik pigerne praktiske redskaber til, hvordan de kan udtrykke sig, og i hvordan man laver fx kulisser. Der blev krævet abstrakt og kreativ tænkning såvel som improvisation. D. 14. oktober præsenterede pigerne resultaterne af deres hårde arbejde i en Deheishe ungdomsklub. Det var en vellykket og imponerende optræden med dans, musik og drama.

Udstillingsprojekt

Indledte Karama et kulturelt projekt, som har til formål at beskrive flygtningelejren fra børnenes synsvinkel. Dette projekt blev afsluttet med udstilling af fotos, tegninger og malerier lavet af børnene. Projektet har til formål at fortælle andre om de palæstinensiske flygtningebørns erfaringer, tanker og følelser. Det er en kreativ måde at stimulere børnenes syn på deres historie og nuværende situation.

photoproject